Mézes-mentás gyümölcsjégkrém

Hozzávalók
½ darab citrom
1 kg ananász (vagy banán)
3 darab narancs
4 darab eper
2 kanál méz
1 kevés menta
1 darab nektarin
1 darab barack
½ darab sárgadinnye
125 ml natúr joghurt
Leírás
BEVÁSÁRLÓLISTA
½ citrom 25Ft / 50g
1 kg ananász vagy banán 325Ft /1000g
3 narancs 108Ft / 300g
4 eper 196Ft / 100g
2 evőkanál méz 42Ft / 20g
menta 82Ft / 5g
1 nektarin 39Ft / 100g
1 barack 29Ft / 100g
½ sárgadinnye 164Ft / ½ sárgadinnye
125 ml natúr joghurt 62Ft / 150 ml
ÖSSZEGZÉS
1072 Ft / 12 db
89 Ft / db
A recept nagyon gyorsan elkészíthető, 10 perc előkészület elég hozzá, de tartsa észben, hogy ezután pár órán keresztül fagyasztóban kell tartani a jégkrémeket. Ha vendégeket akar meglepni a jégkrémmel, akkor javasoljuk, hogy egy nappal korábban készítse el, mint ahogy megérkeznének.Méz helyett használhat juharszirupot, a joghurt helyett pedig például mandulatejet.
A mi árainkkal ez a kedvező árú, gyors recept csak 89Ft-ba kerül adagonként. Ez az ár hozzávetőleges, és az aktuális ajánlatok fényében változhat.
Elkészítés
1️⃣ Vágja fel a nektarint, barackot, sárgadinnyét, banánt és epret kisebb darabokra, a narancsot és citromot pedig facsarja ki. Ízesítse joghurttal és mézzel, adjon hozzá mentát és pépesítse az egészet egy turmixgéppel.
2️⃣ Tegye a keveréket jégkrémformákba a pálcikákkal együtt, majd fagyassza három órán keresztül. A maradékból jégkocka is készíthető, ami finom kiegészítője lesz a nagy melegben egy hűsítő limonádénak.