Spagetti, Tejszínes zöldségmártással
Elkészítési Idő: 25 perc
Adag: 4 fő számára
Hozzávalók
500 g spagetti
350 ml tejszín
350 g sütőtök
350 g sárgarépa
300 g hagyma
4 gerezd fokhagyma
50 ml olívaolaj
1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors.
Leírás
BEVÁSÁRLÓLISTA
500 g spagetti 435 Ft / 500 g
350 ml tejszín 700 Ft / 350 g
1 kg zöldség mix: sütőtök, sárgarépa, hagyma 250 Ft / kg
4 gerezd fokhagyma 44 Ft / 1 db
olívaolaj 99 Ft / 50 ml
tengeri só 5 Ft / csipet
fekete bors 35 Ft / 5 g
Összesen: 1558 Ft
1 adag: 390 Ft
Ez az ár hozzávetőleges, és az aktuális ajánlatok fényében változhat.
TIPP: Tegyünk néhány sült zöldséget (répát és sütőtököt) félre, ne keverjük bele az összeset a mártásba. Ezeket később felhasználhatjuk dekorációként. A dekorációhoz használhatunk továbbá friss bazsalikomot és reszelt sajtot is.
Elkészítés
1️⃣Mossuk és hámozzuk meg a sütőtököt és a répát, majd vágjuk őket kis kockákra. Tisztítsuk meg a hagymát és vágjuk félbe. Keverjük össze a zöldségeket egy kis olívaolajjal, helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süssük 200 fokon 20 percen át.
2️⃣Főzzük meg a spagettit és tegyük félre.
3️⃣Keverjük össze a megtisztított fokhagymát a tejszínnel, adjunk hozzá fekete borsot és tengeri sót, majd keverjük össze őket egy tálban.
4️⃣Keverjük össze a sült zöldségeket a fokhagymás krémmel, majd főzzük őket össze egy serpenyőben. Szükség esetén további fűszereket is adhatunk hozzá.
5️⃣Tálaljuk a krémes zöldségmártást a spagettivel együtt.